ništa od pomirenja

Nakon 3 neprijatna iznenađenja, "kao oparen" otrčao u zagrljaj Megan Markl: Princ Hari brzinski napustio Britaniju

0

Ako ste polagali nade u pomirenje - razočaraćete se, od toga za sada nema ništa 

PRINC HARI POBEGAO IZ BRITANIJE U ZAGRLJAJ MEGAN MARKL
PRINC HARI POBEGAO IZ BRITANIJE U ZAGRLJAJ MEGAN MARKL foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Princ Hari doputovao je u Veliku Britaniju i u njoj doživeo nekoliko neprijatnih iznenađenja nakon čega je brzo odlučio da krene nazad i pridruži se svojoj supruzi koja je trenutno u Nigeriji.

 

Iako otac, kralj Čarsl III nije imao vremena da se sretne sa sinom, a potom je saznao da je njegov brat, princ Vilijam postavljen za pukovnika Vojnog vazduhoplovnog korpusa, baš onog istog puka u kom je bio princ Hari!

 

Na svu muku, novinari su ga pitali kako se oseća sada kada se vratio kući, na šta se on samo nasmejao i nije odgovorio ništa.

Ipak, čini se da nisu baš svi članovi kraljevske porodice loše volje prema princu Hariju. Kako prenose strani mediji, njega je podržao njegov ujak, Erl Spenser.


Princ Hari je u utorak došao u London, a u sredu je prisustvovao službi u katedrali Svetog Pavla povodom obeležavanja desete godišnjice Invictus Games-a.

 

Međutim, slobodno se može reći da je to bila jedna brzinska poseta budući da je princ Hari odmah nakon službe otišao dalje i krenuo na put ka svojoj voljenoj, Megan Markl, koja se nalazi u Nigeriji.

 

PRINC HARI JE NAKON NEPRIJATNOSTI U BRITANIJI OTIŠAO ZA NIGERIJU
PRINC HARI JE NAKON NEPRIJATNOSTI U BRITANIJI OTIŠAO ZA NIGERIJU foto: Yaroslav Sabitov / PA Images / Profimedia

Pretpostavlja se da je par pozvan od strane načelnika štaba odbrane, najvišeg vojnog zvaničnika u zemlji, kojeg je Hari upoznao na Invictus Games u Dizeldorfu prošlog septembra.

 

U razgovor za Hello, na događaju, Harijev prijatelj i direktor Invictus Games Foundation David Viseman prokomentarisao je značaj ovog putovanja.

 

- Idemo u Nigeriju u narednih nekoliko dana da vidimo napredak koji je postignut u pogledu uspostavljanja i razvoja sportskog oporavka u toj naciji i proslavljanja tog neverovatnog napretka koji su postigli .

 

MEGAN JE PRIZNALA DA IMA NIGERIJSKE KORENE
MEGAN JE PRIZNALA DA IMA NIGERIJSKE KORENE foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Megan je provela dosta vremena povezujući se sa nigerijskim timom, koji joj je čak dao nigerijsko ime.Ova zemlja zauzima posebno mesto u Meganinom srcu jer majka dvoje dece ima nigerijsko poreklo, otkrila je u svom bivšem podkastu.

 

Zašto se Megan nije pridružila Hariju u Velikoj Britaniji?


U najnovijoj epizodi Hello's A Right Rojal Podcast-a, kraljevska urednica The Telegrafa, Hana Fernes govori o tome zašto je malo verovatno da će se Megan uskoro vratiti u Veliku Britaniju.

 

- Postoji prilično teška priča da se Megan i deca neće vratiti dok ne reše bezbednosno pitanje onako kako oni smatraju da treba, ali Hari će sigurno dolaziti i odlaziti - kaže ona. 

 

MEGAN I HARI NISU DOBRODOŠLI U BRITANIJI
MEGAN I HARI NISU DOBRODOŠLI U BRITANIJI foto: Janet Mayer/Startraksphoto.com / INSTAR Images / Profimedia

Ko je prisustvovao službi u katedrali Svetog Pavla?


Prisutni su bili ujak princa Vilijama i Harija i brat princeze Dajane, Čarls Spenser, kao i njegova sestra Lejdi Džejn Felouz, sa kojom je razmenio osmehe po dolasku.

 

Službu je predvodio Prečasni Andru Tremlet, dekan Svetog Pavla, a počasni gosti bili su predstavnici iz svih zemalja učesnica Invictus Games, uključujući pripadnike ranjenog, povređenog i bolesnog osoblja i veteranske zajednice.

HARI JE ODMAH NAKON SVEČANOSTI OTIŠAO KOD MEGAN U NIGERIJU
HARI JE ODMAH NAKON SVEČANOSTI OTIŠAO KOD MEGAN U NIGERIJU foto: Yaroslav Sabitov / PA Images / Profimedia

Glumac Damian Levis je takođe prisustvovao i recitovao pesmu „Invictus“ Vilijama Ernesta Henlija.

 

Šta su Invictus igre?


Princ Hari je osnovao Invictus Games da bi pomogao rehabilitaciju povređenih i bolesnih vojnih lica i veterana širom sveta, dajući im izazov da se takmiče u sportskim događajima sličnim Paraolimpijskim igrama.

 

Kada je princ Hari poslednji put posetio Veliku Britaniju?


Na događaju u sredu, princ se vratio u Veliku Britaniju po prvi put otkako je doleteo da vidi svog oca kralja Čarlsa posle dijagnoze raka u februaru.

Po dolasku, Hari je odvezen pravo u Klarens Haus, gde je ostao 45 minuta, provodeći vreme sa ocem, koji je odložio njegovo putovanje u Sandringem da vidi svog mlađeg sina.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Zašto je BBC povukao podkast o Hariju i Megan?

 

makonda-tracker