NIJE MU LAKO

Nakon HLADNOG TUŠA koji mu je priredio otac, usledilo još NEPRIJATNIH IZNENAĐENJA: Princ Hari na mukama u Britaniji

0

Nakon što se vratio u domovinu Hari je naišao na iznenađenja koja mu nisu prijala 

PRINC HARI NA MUKAMA U BRITANIJI
PRINC HARI NA MUKAMA U BRITANIJI foto: Zak Hussein / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Nakon što je doputovao u svoju rodnu Britaniju na svečanost koja će biti upriličena povodom proslave 10. godišnjice Invictus Games-a princ Hari je doživeo niz neprijatnih iznenađenja.

 

Prvi, hladan tuš, priredio mu je niko drugi do otac, kralj Čarls III, koji je rekao da se sa sinom neće sastati jer, ima previše obaveza.


Osim toga, princu Hariju ni malo nije bilo lako kada su ga novinari sačekali kad je došao sa dugog puta i pitali ga da li je srećan što se vratio kući. Članovi kraljevske porodice ne moraju na ovakva pitanja da odgovore, a on je čini se, to svoje pravo, ovog puta rado iskoristio.

On se na pitanje samo nasmejao i rekao novinarima da mu je drago što ih vidi. Time je izbegao da pokrene lavinu drugih pitanja, koja bi logično sledila nakon njegovog odgovora. 

 

Vojvoda od Saseksa održaće govor u katedrali Svetog Pavla, a sad je jasno da do susreta Harija i ostatka kraljevske porodice ni ovog puta neće doći. 

 

Posle nedelja spekulacija o ponovnom okupljanju porodice, Čarlsov portparol je objasnio da sastanak "neće biti moguć zbog punog programa Njegovog Veličanstva".

 

NI OVOG PUTA NIŠTA OD SUSRETA HARIJA SA PORODICOM
NI OVOG PUTA NIŠTA OD SUSRETA HARIJA SA PORODICOM foto: EPA-EFE/NEIL HALL

 

Hari je pokušao da hrabro prihvati situaciju, rekavši da razume očev stav i "nada se da će ga uskoro videti". Ipak, ova vest je sigurno bila težak udarac za za princa, koji je u februaru za američku televiziju rekao da se nada da bi Čarlsova bolest mogla da "ponovo ujedini" kraljevsku porodicu.

 

Dok je Hari juče bio na 25 minuta vožnje od oca – na veridbi u istočnom Londonu, Čarls se sastao sa premijerom Republike Fidži u Bakingemskoj palati, pre nego što se povukao u Klarens Haus.

 

Danas ponovo ima sastanke u Bakingemskoj palati ujutru pre nego što popodne prisustvuje prvoj zabavi u kraljevskoj bašti ove sezone, nakon čega sledi njegova nedeljna audijencija kod premijera Rišija Sunaka i sastanak Tajnog saveta dugo uveče.

 

ZA HARIJA NIJE BILO MESTA U RASPOREDU KRALJA ČARLSA
ZA HARIJA NIJE BILO MESTA U RASPOREDU KRALJA ČARLSA foto: James Whatling / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Kraljevski pomoćnici su više puta odbijali da komentarišu bilo šta u vezi sa vojvodom i vojvotkinjom od Saseksa zbog straha da će izazvati još jedan rat reči preko Atlantika.

 

Ipak, samo nekoliko sati nakon Harijeve izjave, zvaničnici palate su bezbrižno najavili novu zajednički događaj za Čarlsa i njegovog najstarijeg sina Vilijama.

 

To je jedan od desetina zvaničnih angažmana koji su planirani za 75-godišnjeg monarha u narednim mesecima nakon što su mu lekari dali potpuno odobrenje da se vrati svojim kraljevskim dužnostima, nakon kojih nastavlja sa lečenjem raka.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Stručnjak za govor tela o Hariju i Megan 

 

makonda-tracker